Начало Новини Криминална хроника Уволниха бензинджиите, сипвали гориво на „Шейховете от Павликени“

Уволниха бензинджиите, сипвали гориво на „Шейховете от Павликени“

2175

Всички служители на бензиностанцията на „Лукойл“ в Павликени, показани в разследването на „Господари на ефира“ как сипват служебно гориво в туби и бутилки за вода на местните полицаи месеци наред, са уволнени. Сред тях е и съпругата на еднo от арестуваните ченгета, която е била шеф на бензиностанцията.

Преди три дни при акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР и областната полицейска дирекция във Велико Търново бяха задържани четирима души от полицейското управление в Павликени. След репортажа на „Господари на ефира“, който показа как почти година полицаите сипват уж служебен бензин вместо в патрулките в туби за вода.

След това горивото било откарвано в гаража на полицията, който служел като „гара разпределителна“. В ареста попаднаха командирът на отделение Георги Едрев, огнярът на РУП – Павликени Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и шефът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев.

Те бяха освободени на следващия ден. Срещу първите трима са образувани дисциплинарни производства в ОДМВР – Велико Търново и разследване в Окръжна прокуратура.

Днес бе показана нова серия на „полицаите-шейхове“ в която попадна и шефът на пожарната в Павликени Ваньо Джамбазов, заснет също да точи бензин с туби.

Разследването е установило, че полицаите не продавали служебното гориво, а си го разпределяли за „лични нужди“.

За да „узаконят“ кражбата надписвали пътните книжки на патрулките с повече изминати уж километри.