Начало Новини Политика Умиращият град

Умиращият град

8762

По време на управлението на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов, все повече и повече помещения, които до скоро са развивали някакъв малък или среден бизнес в града опустяват.

Това, което показваме на снимките е само малка част от тях. Бизнесът загива.

Лесно е да се хвалиш с „нов“ стадион и „нов“ плувен басейн (всъщност докога ще ги наричаме „нови“). Но кой може да си позволи да го ползва (басейна) при такса от 5.00 лв. на час? Ако се разходите из Фейсбук профилите на разни местни новобогаташи и псевдо бизнесмени, ще видите, че тези уж социални придобивки са всъщност за неколцината „богати“ хора. Човек със заплата от 400-500 лв. на месец не може да си позволи да ги ползва. С две думи, „Ближем сол през стъкло.“ Не е уважен средностатистическия гражданин (за селянина пък да не говорим), а уж се мислело за хората. „Мижи да те лажем.“ Нищо подобно.

Градът умира. Това е факт. И колкото яйца, фолкаджийки и прах да хвърля в очите на народа, дерибеят Манолов няма да успее да промени това.

В училищата няма деца – затварят се такива, демографският срив е повсеместен, освен сред „малцинствата“.

Полицаи крадат служебен бензин, кмет взима подкупи от изпълнители на проекти по европейски програми в града, рекетира местни бизнесмени, търсейки дялово участие в бизнеса им, казва кой и къде може да работи, кой с кого може да прави бизнес и кой с кого може да спи… Простотия, престъпност и наркомания заливат града.

Един град не живее с четене на стихосбирки и арт пленери, още по-малко с един крадлив, похотлив и политически неспособен интригант и опортюнист като Манолов и неговата ялова администрация, в огромната си част сбирщина от негодни за друго непрокопсаници с претенции (но без покритие) до звездите.

Обикновените хора не се възхищават от това управление. Обикновените хора се възмущават! За това по избори „кмето“ не печели в града – тук разумните хора оценяват действителността. Подкрепят го циганите от махалата и по селата и неумиращите червени бабички, защото и едните и другите са „лошо качество“. Едните невежи и неграмотни, другите с промити и склерозирали мозъци.

За жалост, „Докато умните се наумуват, лудите се налудуват“ и така ще бъде още дълго време, докато гробокопачът на Павликени, „кмето“ Манолов, държи лопатата в ръце.