Начало Новини Ученик от Павликени с награда от състезанието “Млад фермер”

Ученик от Павликени с награда от състезанието “Млад фермер”

1895
Радослав Генчев Недков
Радослав Генчев Недков

Ученик от Професионалната гимназия по аграрни технологии в Павликени бе класиран на второ място по майсторско управление на трактор в надпреварата „Млад фермер”. В град Провадия се проведе регионалният етап за Северна България на националното състезание. То представлява демонстриране на придобити теоретични знания и практически компетентности по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и умения за работа в екип. Целта е практическо прилагане на съвременни тенденции в областта на земеделското стопанство и осъществяване на междуучилищно и професионално сътрудничество.

Отборите в състезанието „Млад фермер” включваха трима ученици, които се състезаваха в пет етапа по модулите „Растениевъдство”, „Животновъдство” и „Механизация на селското стопанство”. Участие в състезанието взеха 24 професионални гимназии от Северна България.

Радослав Генчев Недков от Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” се класира на второ място в модул „Механизация на селското стопанство”- майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут. На победителя бяха връчени медал, грамота, предметна награда и удостоверение от ректора на Аграрния университет в Пловдив проф. Димитър Греков. Висшето училище в града под тепетата предоставя право на Радослав Недков да бъде приет студент по желана от него специалност.

Отборът на Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” включваше Радослав Недков – ХІ клас – модул „Механизация на селското стопанство”, Николай Пенчев от Х клас, модул „Животновъдство” и Тихомир Генчев от Х клас, модул ”Растениевъдство” всички от специалност „Механизация на селското стопанство”, с ръководител зооинж. Николинка Иванова.