Начало Новини Благотворителност Ученици подариха кетъринг на медици

Ученици подариха кетъринг на медици

571

Учениците от Професионалната гимназия „Цанко Церковски“ намериха трогателен начин да кажат „Ние сме с вас“ на медиците, заети с борбата срещу CoViD-19 в МБАЛ – Павликени.

Дванайсетокласниците от специалност „Селски туризъм“ собственоръчно приготвиха кетъринг и го подариха на персонала в специализираното отделение. Учениците бяха направили баници, тиквеници, солени хапки и други вкусни храни, с които изказаха своята благодарност към медицинските лица на първа линия в общината.

„Благодарни сме, че идва такова ново поколение младежи, които уважават и оценяват труда на лекари, сестри, санитари и персонала на болницата“, каза директорът на МБАЛ Ренета Кръстева. Тя каза, че на смяна в отделението са 12 души, а близо 40 са всички които, работят в него. Близо 90% от лекарите в болницата са давали 12-часови смени в помощ на заболелите от коронавирус.

МБАЛ – Павликени отправи апел към медицински специалисти да се включат с труд в работата на лечебното заведение. Болницата осигури допълнителни легла за лечение, за да отговори на изискванията на МЗ. В последните месеци там беше разширена кислородната инсталация.

До няколко дни се очаква да пристигнат и нови пациентски монитори.