Начало Новини Ученици посетиха инсталацията за рециклиране на полиетилен в София

Ученици посетиха инсталацията за рециклиране на полиетилен в София

89

Учениците от VIб клас на ОУ “Св. Климент Охридски”, които изпратиха най-много есета за конкурса  „Съвременният път на отпадъка“ и заместник-кмета на община Павликени – инж. Анастасия Вачева, посетиха инсталацията за рециклиране на полиетилен в гр. София.

Конкурсът за есета, организиран от „Булекопак“ АД и Община Павликени, се проведе след като учениците от шестите класове на ОУ “Св. Климент Охридски” и СУ “Бачо Киро“ имаха възможността отблизо да видят къде отиват и по какъв начин се третират битовия и разделно събрания отпадък.

Посещението на децата в рециклиращото предприятие започна с официално награждаване на тримата победители, чийто есета бяха отличени – Емил Алтънов от СУ “Бачо Киро“, Марина Тодорова от ОУ “Св. Климент Охридски” и Иван Иванов от ОУ “Св. Климент Охридски”. Те бяха наградени от инж. Анастасия Вачева и представител на „Булекопак“ АД.

След награждаването на победителите в конкурса, учениците от Павликени обиколиха инсталацията с представител на рециклиращото дружество, който им показа нагледно целия процес на преработка и производство на полиетиленови чували. Те видяха отблизо всички машини и процесите, които извършват те, за да се произведе един краен продукт от рециклирани отпадъци от пластмасови опаковки. По време на обиколката децата наблюдаваха с голям интерес инсталацията отблизо и участваха активно с множество въпроси.

Община Павликени награди учениците и с още един подарък – посещение в музей „Земята и хората“, където младите павликенци научиха много за минералите и с интерес видяха временната изложба за Луната.