Начало Новини Инфраструктура Училищни автобуси преминават жп прелез на спуснати бариери

Училищни автобуси преминават жп прелез на спуснати бариери

1944

Шофьори на училищни автобуси преминават на спуснати бариери на жп прелез в павликенското село Стамболово, според сигнали до медиите на местни жители.

Шокиращите снимки се появиха в социалните мрежи и предизвикаха многобройни гневни коментари. От тях става ясно, че това не е еднократно явление и че често шофьорите, пътуващи към Павликени, заобикалят спуснатата бариера и преминават прелеза.

Става ясно обаче, че причина за пренебрегване на забраната е честата повреда на сигнализацията. По този начин бариерата остава спусната дори и да няма наближаващ влак.

“Лично аз неведнъж съм сигнализирал за проблема и съм се обаждал на жп гарата в Павликени. Затова смятам, че би било добре да има някакъв телефон на всеки прелез, чрез който да се подава информация при проблем на системата, за да не се стига до това шофьорите да чакат на опашка, без да знаят дали работи, или не”, заяви кметът на село Стамболово Петър Петров пред медиите, докато ние се питаме с каква съвест и колко бързо заспиват нощем представителите на местната власт и общинската управа. За пътна полиция да не говорим.

Подобно дебилно отношение и фактът, че тази ситуация въобще е на лице, могат лесно да бъдат окачествени като престъпно нехайство от страна на властимащите и са отлична предпоставка за следващата трагедия, която чака да сполети Павликени и околността. После пак ще ни гледат тъпо и ще миекат оправдавайки се.

Иначе в Общината е пълно с мастити пишман инженери, начело с „кмето“ и зам.-„кмето“.

Хвани единия, удари другия.

Относно шофьорите на училищните автобуси – кой им дава право да разполагат с живота на хорските деца и да го рискуват?

Преди да преминат прелеза на спусната бариера те обаждат ли се на гара Павликени да потвърдят дали идва влак и дали е безопасно да преминат? Или може би имат влаковото разписание под ръка, или може би го знаят наизуст, както и евентуалните отклонения от разписанието в дадения ден и час на преминаване на прелеза при спусната бариера?

Ако това не са техните действия – обаждане до гара Павликени или друг компетентен орган, а тези действия лесно могат да се проверят с наличието на стандартни технологии, тези шофьори трябва незабавно да бъдат уволнени.