Начало Новини Бизнес Административна сграда в Павликени е победител в конкурса “Фасада на годината” –...

Административна сграда в Павликени е победител в конкурса “Фасада на годината” – пролет 2016

2448

Административната сграда на фирма “Метарем” АД в Павликени е победител в пролетния етап на конкурса “Фасада на годината” 2016 на фирма “Баумит”.

Той участва в категория “Термично саниране”, като използваните материали за реконструкция на фасадата са интегрирана топлоизолационна система “опънСтар” с крайно покритие “КреативТоп”, “НанопорТоп” и “Металик”.

Проектът за фасадата, на арх. инж. Валентин Ганчев и арх. Светослав Луканов от “ArchEvolution”, бе избран сред 6 сгради, участвали в пробетното издание на конкурса, който приключи на 31 май.

Изпълнител на проекта, класиран на първо място е фирма “Лидер Строй ВН”.

Проектът за фасада на Специализирана очна болница “Света Петка” във Варна заема второ място, като е отличена в категория “Нежилищни сгради – ново строителство”.

Нейн проектант на фасадата е арх. Жаклин Митова. Изпълнител е фирма “Аргогруп Екзакт”.

Използваните материали в обекта са: “Баумит “интегрирана топлоизолационна система “Про” с крайно покритие “СиликонТоп” К2, цвят 0018.

На трето място в конкурса Фасада на годината – Пролет 2016 се класира проектът на еднофамилна жилищна сграда – ново строителство в с. Марково, обл. Пловдив. Проектант е арх. Елена Апостолова, а изпълнител е “Термобилд” ЕООД.

За фасадата са използвани Бинтегрирана топлоизолационна система “опънСтар” с крайно покритие “НанопорТоп” К1.5 на “Баумит”.

Трите фасади победители, събрали най-много онлайн гласове на публиката, се класират за големия финал през 2017, където ще срещнат победителите от следващите сезони.

От 1 юни стартира следващия етап на конкурса “Фасада на годината” – лято 2016, където ще може да се гласува за нови 10 фасади.