Начало Новини Здраве Фитнес площадка откриха в с. Върбовка

Фитнес площадка откриха в с. Върбовка

1514

На нова фитнес площадка се радват юношите и децата в с. Върбовка. Откриха я кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и кметът на селото Антон Антонов.

Фитнес площадката е един от обектите, за които Община Павликени спечели европейско финансиране по проект „Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени”. Средствата в размер на 6.92 млн.лв. са по Програмата за развитие на селските райони.

Общо четири спортни площадки са създадени по проекта. Те са в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Проектът включва още изграждането на закрит плувен басейн в Павликени, изграждане на два тенис корта и игрище за минифутбол в съседство със спортна зала „Йордан Петров – Графа“, реконструкция и рехабилитация на градския стадион „Ганчо Панов“.

Около 39,000 лв. струва изграждането на фитнес площадката в с. Върбовка. Допълнително още 5,000лв. от общинския бюджет са отделени за довършителни дейности около терена.

Монтирани са 12 чисто нови уреда и две беседки. Сред тях са успоредки, висилки, кростренажори, дъски за сърфиране, уреди за гъвкавост на краката, столове за разтягане на краката, столове за издърпване и избутване, масажори за гръб и кръст, колелото на Тачи и уред тип „Ездач”.

„Защо тази площадка е важна за Върбовка? На първо място, защото заради нея Вашите деца ще са на сигурно и спокойно място. Те ще тренират и ще бъдат здрави, вместо да скитат по улиците. Вие имате чисто нов парк, на който всички трябва много да се радвате. Само още три села и Бяла черква в цялата община имат подобни площадки“, каза в приветствието си кметът инж. Манолов.

Архимандрит Георгий освети новата придобивка.