Начало Новини Криминална хроника Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция в района на Павликени

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция в района на Павликени

744
полиция

Специализирана полицейска операция се е провела вчера на територията на Районно управление – Павликени. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Акцията е преминала под ръководството на прокуратурата и с участието на служители районните управления в Павликени и Свищов, „Пътна полиция“, Териториална дирекция на НАП – Велико Търново, Държавно горско стопанство „Болярка“ – Велико Търново и Регионалната дирекция по горите във Велико Търново.

В рамките й са разкрити седем престъпления, от които четири кражби, шофиране без необходимата неправоспособност, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и хулиганство. Повдигнати са обвинения на осем лица. Други четирима са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Образувани са шест бързи производства – за притежание на наркотични вещества, нерегистриран автомобил и незаконно добита дървесина и една преписка за управление на автомобил, след употреба на алкохол.

Установени са две лица, обявени за общодържавно издирване, други четирима са обявени за издирване.

Извършени са проверки на 63 граждани и 31 автомобила. Съставени са четири акта и са наложени 15 глоби по фиш. Заснети са 81 видеоклипа за скорост. Връчени са пет електронни фиша и една заповед за налагане на принудителни административни мерки.
Проверени са още три склада за дърва, 22 адреса в Павликени и Бяла черква и три търговски обекта, в които са проверени 27 граждани. Установени са четири непълнолетни лица, след 22:00 часа. Съставени са три акта по Закона за закрила на детето.