Начало Новини Политика Четирима са номинирани за почетни граждани на Павликени

Четирима са номинирани за почетни граждани на Павликени

2280
Павликени

Цончо Балканджиев, Диана Йовчева, архимандрит Георгий и проф. Христо Пимпирев са номинирани да бъдат наградени със званието „Почетен гражданин на град Павликени, те ще получат и „Почетен знак – двустранен плакет“. Званията се присъждат по случай 75 г. от обявяването на Павликени за град, обясни финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов. И допълни, че предишните няколко години тези почетни титли не са присъждани.

Цончо Балканджиев е предложен от група съветници от ПП ГЕРБ. Той има изключителни заслуги към изкуството, фотографията и популяризиране на Павликенската община.

Съветниците от БСП са предложили Диана Йовчева. Тя е избрана за всеотдайната си работа, постигнати професионални успехи и неугасваща любов към Павликени и неговите хора.

Изборът на „кмето“ Манолов е паднал върху архимандрит Георгий, който като архиерейски наместник в Павликени „благославя всички добри начинания в общината“. Мотивите на нашите читатели срещу този зле обмислен избор може да прочетете обобщени в специална статия, публикувана тук.

Четвъртото предложение за проф. Христо Пимпирев идва от инициативен комитет. Ученият има изключителни заслуги в научно-изследователската дейност и обществена активност в полза на цялата страна.

Предстои номинациите за „Почетен гражданин на Павликени“ да бъдат одобрени на сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 21 юни. Решенията за присъждане на почетното звание ще бъдат обявени на тържествената церемония на 29 юни, когато ще бъдат връчени и наградите.