Начало Новини Четирима учители от СУ “Бачо Киро” – Павликени, участваха в квалификационен курс...

Четирима учители от СУ “Бачо Киро” – Павликени, участваха в квалификационен курс “Дигитализация на образованието”

168

През м. юли 2023 г. четирима учители от СУ “Бачо Киро” – гр. Павликени, участваха в квалификационен курс “Дигитализация на образованието”, организиран от Виталис в гр. Шкойдиц, Германия. Мобилността се осъществи благодарение на спечелен проект от училището по Ключова дейност1 от програма “Еразъм+”: “Равен достъп до цифрови възможности в Европа” – № КА122-VET-192/09.08.2022.

По време на обучението основен акцент се постави върху програмите за обучение и ИКТ методите в образованието. Упражняваха се различни дейности, които могат да бъдат предложени от дигиталната платформа за образование: поставяне на задачи, създаване на тестове, типове оценяване. Постави се акцент и върху цифровото гражданство и цифровия отпечатък, както и върху защитата и безопасността на децата при използване на Интернет.

Освен това в края на август и началото на септември 2023 г. се проведе и двуседмичен стаж на ученици от нашето училище по програма “Фото и графичен дизайн” към Виталис, благодарение на същия спечелен проект. Учениците се научиха да работят с програма “Блендер” като първоначално създадоха фигура, впоследствие тази фигура трябваше да извършва различни движения и накрая на стажа се изискваше от тях да направят собствен 3D проект като използват функциите на програмата, която са усвоили.

Желаем да изкажем благодарност на целия състав на Виталис, който полагаше грижи за нас, и по-специално на г-н Мартин Козловски – обучител и на учителите, и на учениците, както и на отговорника за групата ученици от страна на Виталис – г-жа Николина Жеротич.