Начало Новини Местни Шест птици нанду се измътиха в Зоокъта в Павликени

Шест птици нанду се измътиха в Зоокъта в Павликени

1178

Щраусите в Зоокъта в Павликени се сдобиха с потомство, информират от местната администрация. Шест пиленца от вида нанду се излюпиха преди 2 дни в Зоологическата градина.

Специфичното при този вид щрауси е, че мъжкият мъти яйцата в продължение на 40 дни. Затова след излюпването малките птичета са неразделни с баща си. Този вид щрауси отглежда поколение веднъж годишно, разказаха специалистите. За Дони и Анастасия, както са наречени възрастните нанду, това е първо потомство, откакто преди месец бяха настанени в Зоокъта.

Истински бейбибум преживява Зоокътът в Павликени в края на пролетта. Заедно с шестте новоизлюпени щрауси, в единствената зоологическа градина в областта се радват и на двумесечно сърне лопатар, новоизлюпени пауни и новородени виетнамски прасенца.

Всеки може да види новите обитатели, като посети Зоокъта. Той работи без почивен ден, а входът е свободен. Сред животните има и кенгуру, маймуни гвенон, лами, мечка, чакали, вълци, бодливо свинче, язовец, богато разнообразие от фазани, гълъби и други птици и др.