Начало Новини Криминална хроника Акция срещу битовата престъпност в Сухиндол, Бяла река и Димча

Акция срещу битовата престъпност в Сухиндол, Бяла река и Димча

845
полиция

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда днес на територията на гр. Сухиндол и селата Бяла река и Димча.

Операцията се реализира от служители на ОДМВР – Велико Търново и РУ – Павликени под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново и ръководството на Районна прокуратура – Павликени, и в изпълнение на указанията на главния прокурор.

Акцията е започнала преди 08: 00 ч. тази сутрин. Предполага се, че е свързана с незаконния добив на дървесина в землището, който през последните няколко седмици достигна неконтролируеми размери.

Има няколко случая и на хулигански прояви с нарушаване на обществения ред, сбивания и унищожена частна собственост в с. Димча от циганси групи, идващи от съседното село Върбовка.

В рамките на акцията бяха разкрити 6 кражби, задържани са 9 лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, 13 са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране в  нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил. Четирима от тях, с постановление на прокуратурата, са с удължена мярка за задържане до 72 часа.