Начало Новини Благотворителност БЧК ще раздава храни за най-бедните през януари

БЧК ще раздава храни за най-бедните през януари

847

През януари започва раздаването на хранителни продукти за социално слаби граждани от региона в пунктовете на областната организация на БЧК – Велико Търново. Подпомагането е част от изпълнението на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК и ще продължи до 28 февруари. Всеки правоимащ, включен в списъците от Агенцията за социално подпомагане, ще получи продуктите срещу документ за самоличност и подпис. За всеки гражданин са предвидени 24.5 кг от 16 вида хранителни продукти – пшенично брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, леща, олио, конфитюр, консерва говеждо, риба и др.

Раздаването на пакетите с хранителни продукти стартира на 06 януари във Велико Търново в пункта на ул. „Марно поле“ №14. На 08 януари продължава в Лясковец и Полски Тръмбеш в Домашния социален патронаж, на 13 януари отварят пунктовете на БЧК в Елена, Златарица и Павликени.

На 15 януари започва раздаването в Сухиндол, на 20 януари в Свищов и Стражица. В Горна Оряховица и селата от общината пакетите ще са на разположение на гражданите от 27 януари. На следващия ден – 28 януари, започва раздаването на помощта за жителите на селата в община Велико Търново в пункта на ул.“Цанко Церковски“ №10 в областния град.