Начало Новини България Българският Ден на победата над руските войски, поробители на Македония и България...

Българският Ден на победата над руските войски, поробители на Македония и България – 9 май

1467

На 9 май 1917 г. българските войски разгромяват и попиляват руските войски в Битката при Завоя на река Черна!

Свалете шапки пред величавия героизъм на българския воин!

РУСИЯ – ДЖЕЛАТИНЪТ НА МАКЕДОНИЯ, както пише през 1902 г. Пейо Яворов и както самата Русия с политиката си срещу българите го потвърждава многократно.

Влизането на руските войски в Битоля на 19 ноември 1916 година. На снимката – 2-ра особена руска бригада на генерал Михаил Дихтерис марширува по улиците на града (Битоля) след изтеглянето на българските и германските войски. Горе вляво на балконите на своите къщи жителите на Битоля все още развяват български знамена, които ще бъдат свалени по заповед на новите окупатори и заменени със сръбски.

Руските войски ще предадат Битоля на своите вечни и верни сръбски съюзници като символ на поробителната мисия на Русия спрямо Македония. Така се потвърждават оценките на големия български поет и революционер Пейо Яворов, който през 1902 г. пише, че Русия е “ДЖЕЛАТИНЪТ на Македония“.

Тържеството на руските войски в Битоля е много кратко. Те са изтеглени към завоя на река Черна, където преди век на 5 май 1917 г. с артилерийския обстрел на българските и германските позиции се включват в голямото и епично Майско сражение, за което в българската казионна историография и досега няма нито един ред!

На 9 май 1917 г. бригадата от руско пушечно месо атакува самонадеяно българските и германските позиции в Завоя на р. Черна. Постига временни успехи, след което е контраатакувана и РАЗГРОМЕНА. Тя понася много тежки загуби в този “ЧЕРЕН ДЕН“ за руската армия в Македония.

Така 9 май 1917 г. става българския ДЕН НА ПОБЕДАТА над руските войски, поробители на Македония и на България.

След края на победоносното за Българската армия 9-Майско сражение в Завоя на р. Черна тази руска бригада прекратява своето съществуване, защото “Който копае гроб другиму, сам пада в него!“

Генерал Михаил Дихтерис ще бъде отзован в Русия, за да разказва на поколенията, чак до смъртта си през 1937 г. в Китай, как са го били българите на фронта в Македония за срам и позор на неговата “велика“ Руска империя.

На 15 Май 1941 г. Адолф Хитлер присъедини Македония към България. След 38 г. ИЛИНДЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ УСПЯ!

Македония, с 23,807 km2 и 1,061,338 души се присъедини към майка България…

На 9 Май 1945 г., комунистите върнаха Македония под сръбска окупация, където върху костите на бъгарските мъченици от Македония създадоха „македонската“, анти-българска нация.

Смърт на руския империализъм!

Смърт на враговете на България!