Начало Спорт Волейбол В Павликени наградиха спортист, треньор и ветеран на 2019 година

В Павликени наградиха спортист, треньор и ветеран на 2019 година

902
Иван Георгиев

Спортист №1 в община Павликени за 2019 година е Иван Георгиев от Спортен клуб карате „Киокушин – Павликени”. Треньор на годината е Даян Нинов от Шахматен клуб „Маринополци“, а най-изявен сред ветераните е Симеон Симеонов от Клуб по водни спортове „Росица“.

Наградите бяха връчени по време на церемонията „Спортист на годината“, на която за шести път бяха отличени спортистите с най-високи успехи в изминалите 12 месеца.

„Вие донесохте много радост на Павликени и на нашите съграждани чрез медалите, които спечелихте за нашия град. Те са плод на усилени тренировки и много лишения“, обърна се към шампионите наднорменият в теглото си „кмето“. „Чрез Вашия пример като професионални състезатели бих искал да заразим с желание да са физически активни още повече наши съграждани. Ние от местната власт създаваме много възможности за спорт, нacoчeни ĸъм yĸpeпвaнe нa физичecĸaтa фopмa на нашите съграждани“, припомни той промотирайки всъщност себе си.

Специален гост на церемонията беше и вицеолимпийският шампион червената Весела Лечева. „От опит искам да Ви кажа, че няма по-вълнуващи и силни моменти от тези, когато един състезател започва от малката зала, за да  стигне до големите европейски подиуми. Зад всеки един успех се крият усилията на много специалисти и треньори. Стоят и усилията на кмета, когато той е приятел на спорта и зарежда цялата администрация да бъде партньор на всеки спортен клуб. Тези усилия могат да се забележат и в Павликени“, каза Лечева.

Комисия с председател „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов и членове инж. Албена Петрова – зам.-кмет на община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности” и инж. Тихомир Трифонов – главен експерт „Спорт и младежки дейности”, както и общинските съветници от Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма Тодор Кутрев, Петър Кънчев и Александър Асенов, се събра и номинира спортистите в трите категории.

Първо място в категорията „Ветерани” заема Симеон Симеонов от Клуб по водни спортове „Росица“ гр. Павликени. През 2019 г. Симеон Симеонов има спечелени четири златни, три сребърни и два бронзови медала от републикански първенства за ветерани.
Втори е Васил Николов от Спортен клуб по тенис на маса „Павликени – 2015”, а трети – Владимир Дечев от Футболен клуб „Удар“ Бяла черква.

Треньор №1 за 2019 г. е Даян Нинов от Шахматен клуб „Маринополци“ Павликени. Той е председател на Комисията по детски-юношески шахмат в България. Майстор на спорта към Международната федерация по шахмат „ФИДЕ“. Под негово ръководство се обучават над 250 деца в Павликени, Велико Търново, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и Лясковец. Той е треньор в Шахматен клуб „Маринополци“ и личен треньор на Денислав Христов, с когото имат спечелени няколко турнира и над 10 медала през 2019 г. Даян Нинов е личен треньор и на Лъчезар Колев – шампион на България за 2019 г. по класически и ускорен шахмат до 14 години.

Втори сред треньорите е Никола Николов от Спортен клуб по волейбол „Павликени“, а трети – Димитър Илиев от Футболен клуб „Недан“ с. Недан.

Спортист № 1 в община Павликени за 2019 година е Иван Георгиев от Спортен клуб карате „Киокушин – Павликени”. Той е републикански шампион за 2019 г. за юноши – старша възраст; републикански шампион за 2019 г. в категория мъже до 65 кг, носител на купата „Мадарски конник, 2019“ в категория мъже до 65 кг.; завоювал 4 място на Световното първенство тази година в гр. Варна.

Отличия получиха и състезателите в топ 10 на класацията както следва:

  • 02-ро място – Денислав Христов от Шахматен клуб „Маринополци“ Павликени
  • 03-то място – Мария Василева от Спортен клуб по волейбол „Павликени“
  • 04-то място – Цани Цанев от Спортен клуб по тенис на маса „Павликени – 2015“
  • 05-то място – Емилия Иванова от Спортен клуб по хандбал „Павликени”
  • 06-то място – Стефан Гинчев от Общински футболен клуб „Павликени”
  • 07-мо място – Боряна Пацева от Клуб по водни спортове „Росица” – Павликени
  • 08-мо място – Веселин Горанов от Общински футболен клуб „Павликени”.
  • 09-то място –  Божидар Воденичаров от Туристическо дружество „Росица” – Павликени
  • 10-то място – Иво Иванов от Футболен клуб „Недан”

Спортът е приоритет на Община Павликени. И през 2019 г. Община Павликени полага усилия за издигане нивото на спорта и подобряване на спортните бази. Тази година беше реновирана Спортната зала, където беше подменена подовата настилка и бе  разчертана за няколко вида спорт. Монтирано е ново светлинно табло.

Община Павликени е една от малкото общини в България, която предоставя безвъзмездно спортните обекти на всички клубове, развиващи дейност на територията на общината.

За поредна година Община Павликени финансово подпомогна дейността на спортните клубове, в резултат на което сме свидетели на отлични спортни постижения по време на състезания и турнири от държавния и международен спортен календар.

Зад всички тези отлични резултати стои неимоверно големият труд и амбиции на много треньори, състезатели, деятели и радетели на спорта в община Павликени.

Със свои изпълнения децата от Вокална група „Магия“ при Средно училище „Бачо Киро“ Павликени и мажоретките от съставите при Основно училище „Св. Климент Охридски” Павликени и Средно училище „Бачо Киро” Павликени поздравиха шампионите и публиката.