Начало Новини Инфраструктура В Павликени направиха първа копка на нови площадки за игра в детската...

В Павликени направиха първа копка на нови площадки за игра в детската ясла

844

Началото на строителството на нови детски площадки за игра поставиха „кмето“ на община Павликени Манолов и Емил Иванов от фирма “Стройко” ООД. Те направиха първата копка по проект „Изграждане на четири броя детски площадки със съоръжения: достъпна среда и благоустройство на дворното пространство на Детска ясла Павликени”, съфинансиран от „Красива България“ и бюджета на Община Павлинени. Общият размер на инвестицията е 121,959 лв., от които 55,491 лв. са финансиране от МТС .

„Нашите деца ще имат нови уютни, красиви и сигурни кътове, където ще се забавляват на воля. Наша основна цел е да осигурим за подрастващите именно сигурността и спокойствието, което са им нужни, за да растат здрави и щастливи в своя роден град. Вече изградихме такива детски площадки в дворовете на всички детски градини в града и сме убедени в ползата от тях“, каза по време на официалната церемония по първата копка „кмето“.

В разработения инвестиционен проект се предвижда създаването на нова алейна мрежа. Предвидено е да се изградят четири площадки за игра с ударопоглъщаща синтетична настилка. Непосредствено до всяка площадка ще се изгради и по един пясъчник. Проектът включва и подмяна на част от настилката от тротоарни плочи около сградата, тъй като на места тя е силно амортизирана. Ще се реновират и алеите от входовете откъм улиците от север и юг до сградата на яслата.

Планирано е и създаване на лесно достъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла. В момента достъпът до входовете се осъществява единствено чрез открити стълби.