Начало Новини Десита, Нели, Десислава и Диляна – нежните млади остриета в силната листа...

Десита, Нели, Десислава и Диляна – нежните млади остриета в силната листа на ПП ГЕРБ в Павликени

881

Четири млади дами – Десита, Нели, Десислава и Диляна, са нежните млади остриета в листата на ПП ГЕРБ в Павликени с номер 43. Те са амбициозни, интелигентни и красиви, знаят какво искат и как могат да го постигнат. Избрали са да останат да живеят и да работят в Павликени. Тук са семействата им, любимите им хора, искат тук да раждат и да отглеждат децата си. Но за да е възможно всичко това, в Павликени е необходима промяна. Затова четирите жени са в силния екип на кандидатите за общински съветници в листата на ПП ГЕРБ, с която партията, заедно с партньорите от ПД „Социалдемократи” и СДС, отиват на изборите на 27 октомври.

Десита, Нели, Деси и Диляна вярват, че всичките 21 кандидати в листата – доказани професионалисти, авторитети в своите области и сърцати общественици , могат да променят града и региона. Вярват и в това, че ако начело на общината застане кандидатът за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ – Ваня Антонова, това ще е най-доброто за гражданите.От народни танци до адреналина на високите скорости, от правото до земеделието, от историята до точните науки се простират областите, които вълнуват четирите дами.

Десита Миланова е завършила аграрна икономика в университета в Пловдив. Тя е на 29 години, работи в Общинска служба по земеделие в град Павликени. Омъжена е, с две деца. Живея от 6 години в Павликени и съм щастлива, че мога точно тук да отглеждам децата си, казва Десита. Амбицията й да се включи в изборната надпревара като част от листата на ПП ГЕРБ е, че градът и регионът имат нужда от млади и дейни хора, които да работят за неговото развитие.

Зад крехката външност на Десита се крие много адреналин и железен характер. Тя е фен на силните скорости, кара мотор, а на шофьорските ѝ умения могат да завидят доста мъже. Участвала в дамското рали в Павликени, където е печила награди. В същото време успява да съчетае екстремните занимания с грижа за семейството си и да бъде професионалист в пряката си работа .

В новия Общински съвет ще работи за подобряване на социалните услуги в града и региона. Това, което най-силно иска да види променено, е комуникацията на администрацията с гражданите. Според Десита диалогът трябва да е отворен, а гласът на хората да се чува ясно. Това може да стане с местни референдуми, или с организирането на обществени обсъждания в правилно време.

Десита е избрала листата на ПП ГЕРБ най-вече заради правилната политика на партията към младите хора. Това, че границите са отворени, че има възможнос т за младежки обмени и обучения, е огромна придобивка за нас, казва Десита. Тя и връстниците й не могат да си представят времето преди 1989 г., когато излизането в чужбина е било абсурдно, или възможно само за отбрани хора.

Обиколила съм много места по света, била съм в Америка, на Бахамите, в Мексико, на Карибите, но избрах да остана тук, защото това е моето място, казва младата дама.

За да има бъдеще за нашите деца, за да растат свободни, знаещи и можещи хора, гласувайте за силната листа на ПП ГЕРБ с номер 43, призовава Десита Миланова, чиято преференция в листата е 118.

Реших да остана да живея и да работя в Павликени, въпреки, че всички ме убеждаваха, че в този град няма да имам бъдеще. Напротив! Павликени и регионът имат бъдеще, но то зависи от нас, от младите, от всички, които избират да работят здраво и да останат тук! Това заявява категорично Диляна Колева. Тя е на 21 позиция в листата за общински съветници, издигнати от ПП ГЕРБ, представител е на ПД „Социалдемократи”.

29-годишната дама работи като юрисконсулт в частен медицински център. Това, което е научила за правото от обучението си в университета, както и от практиката си като юрист е, че в живота трябва да се вземат справедливи решения.

За да се включи в изборната надпревара я провокирали няколко неща. Едното от тях била разходка в парка в Павликени, когато видяла, че той няма нищо общо с нейното детство. Липсвали съоръжения за децата, нито пък имало условия за майките и възрастните хора. Убедена е, че това може да се промени, ако ръководството на общината се поеме от действащи и иницативни хора като Ваня Антонова.

Другата посока, в която Диляна ще работи в новия Общински съвет, е превенцията за опазване на околната среда – една болна тема, която засяга цялото общество, но най-вече подрастващото поколение. Иска също да бъде разширен диалогътна общинската администрация с гражданите, за да се чува гласът им.

В свободното си време Диляна обича да чете. Противно на много нейни връстнички, не си пада по шопинга. От тази година се запалила по народните танци и се записала на курс. Диляна казва, че ще е щастлива, ако създаде семейство и остане да работи и да отглежда децата си именно тук, в малкия град, в който живеят топли и сърдечни хора, но който има нужда от промяна. Тази промяна може да се случи именно, ако хората изберат силната листа на ПП ГЕРБ с номер 43, казва младата юристка.

Какво може да провокира една 26-годишна млада дама да навлезе в сериозните изборни битки? Сериозна мотивация, желание за работа и начин да докажеш и на себе си, и на другите, че можеш. Това е отговорът на 26-годишната Нели Маринова, която е част от силния екип кандидати за общински съветници в Павликени, издигнати ПП ГЕРБ.

Въпреки младежката си възраст, Нели вече има опит от участие в избори, защото е била кандидат за кмет на павликенското село Сломер. От участието ми в изборите научих, че за да се впусне в подобно предизвикателство, човек трябва да вярва в успеха си и да знае какви са неговите цели, казва Нели.

Тя също е избрала да живее, да създаде семейство и да работи в Павликени. Нели не се притеснява от това, че заедно с нея в листата са хора с богат житейски опит и сериозен стаж в Общинския съвет. Ние, младите хора, имаме понякога по-различен поглед върху решението на проблемите и затова гласът ни трябва да бъде чут, казва тя.

Сега Нели заляга здраво над учебниците, за да завърши успешно своята специалност „Стопанско управление” във Великотърновския университет. В свободното си време чете художествена литература, обича природата и да помага в работата на съпруга си, който е автомонтьор.

Нели е с преференциален номер 116 в листата на ПП ГЕРБ в Павликени.

Благотворителност е голямата лична кауза на Десислава Йорданова, която е 19-а в листата на ПП ГЕРБ в Павликени.

37-годишната Десислава по образование е машинен оператор в шевното производство. Работи като квалифициран шивач в моделиерна, а от април 2019 г.е технолог.

Започнах да участвам в благотворителни инициативи още, когато дъщеря ми беше в началното училище, разказва Десислава. Изработвахме заедно различни предмети за участие в базари, участвахме в инициативи с разонообразна насоченост. Постепенно това се превърна в моя съдба, казва Деси.

От миналата година тя и нейни приятели и съмишленици организират едно чудесно мероприятие в Павликени – хоротека, като целта е да се съберат средства за болни хора от града. Много ми се иска, когато се правят подобни събития, те да не са свързани само с привличане на помощи, а да карат хората и да се забавляват. А какво по-хубаво от народните танци може да се измисли в тази насока, убедена е Десислава. Самата тя е запалена танцьорка и вярва, че това е един от начините да пазим своята идентичност, корени и самосъзнание.

Деси както много млади хора в града искат Павликени да живее в пълния смисъл на думата. Именно затова е приела предизвикателството да стане част от силния екип на кандидатите за общински съветници, издигнати и подкрепени от ПП ГЕРБ. Най-силната й мотивация обаче е, че начело на листата е и кандидатът за кмет Ваня Антонова. Това е човек, който съм готова безпрекословно да следвам, казва Десислава. В Общинския съвет Десислава Йорданова ще приеме като основна своя задача това, което може да прави най-добре – да организира инициативи, които да сплотяват, а не да разделят хората. Тя ще продължи да следва своя принцип, че във всеки човек има заложени добри черти, но е важно те да бъда извадени на преден план.

Убедена е, че като общински съветник ще съумее да мобилизира своите съграждани, особено младите хора в града за добри каузи, за да просперира общинският център и целият регион.

119 е преференцята на Десислава Йорданова в листата на ПП ГЕРБ с номер 43.