Начало Новини Защо няма да гласувам за „кмето“

Защо няма да гласувам за „кмето“

1182

Публикуваме писмо на читател, пожелал да остане анонимен от страх от саморазправа с него от страна на „кмето“ и неговите апаратчици.

Защо няма да гласувам за „кмето“

Причините са повече от една. Няма да ги степенувам по важност, защото всяка сама по себе си е важна с последствията, които води след себе си.

Сред обкръжението му е явно, че има хора с порочна репутация, бизнесмени, ощетили голям брой труженици с неизплатени възнаграждения и т.н. Изглежда той угажда на нискограмотни маргинални групи от етноса съвсем целенасочено, за да ги ползва по време на избори, гарантирайки си следващ мандат, без да му пука, че по този начин ощетява хора с обикновени човешки потребности, които имат нужда просто от спокойствие. В същото време вдига и слага костите на Левски, Ботев и други, проповядвайки фалшивия си патриотизъм и хули Господа, лелеейки за фалшивите си добродетели без покритие.

По време на миналите два мандата общественият ред и сигурността на гражданите са доведени до критична точка. Ялово е взаимодействието между полиция, Горска стража и Община, за предотвратяване на незаконна сеч, битови кражби, побоища, кражба и нанасяне на тежки повреди на движима собтшеност и какво ли още не.

Прехваленият площад, който в първите дни след реализирането на проекта беше наистина красив, сега прилича на шумно махленско сборище.

Скъпото съоръжение „Закрит басейн“, чиято поддръжка наистина е доста солена, се ползва от сравнително малко хора, поради непосилната за множеството такса 5.00 лв. на час, но всички плащаме за това. Има оплаквания на граждани, че водата не се сменя по определените хигиенно-санитарни изисквания, а се тъпче с дезинфектанти, което обаче не я прочиства особенно добре и това води до появата на кожни раздразнения и обриви.

След като не беше направен правилният избор на обществен превозвач, хората бяха принудени, пътувайки от селата до града и обратно, да търпят мръсните, слабо отоплени през зимата и непроветрени през лятото автобуси на една от транспортните фирми в града, както и невъзпитаното и арогантно поведение на някои от шофьорите, на които би прилягало повече званието „каруцар“, а не „шофьор“.

В културния календар на общината има измислени празници, които с нищо не допринасят за запазване на българските национални традиции и обичаи, нито пък водят до повишаване на културата и възпитанието на подрастващото поколение, но пък за тях се харчат общински пари. Основното при тях е софрата.

Безбожните хиляди левове за издаването на вестник Павликенски глас, който се е превърнал в трибуна на личността на „кмето“ е направо престъпление, на фона на недостига на общински пари, за много по-важни и значими неща в общината.

За пикантен завършек на всичко, казано до тук, което не претендира за изчерпателност, ще припомня меко казано неморалната постъпка, да провъзгласиш свой роднина за почетен гражданин през собствения си мандат. Нагло и безочливо. дебелашко, арогантно, безпардонно.

Със сигурност това не е всичко, което ме отвращава в поведението на един човек, но е напълно достатъчно, за да не го подкрепя и да съм против той да продължи да бъде кмет на града и общината в която живея.

Няма да гласувам за „кмето“, не само на тези избори, а и във всички останали от тук нататък, докато имам тази възможност.

Ако това, което прочетохте тук съвпада и с вашия личен анализ и наблюдения на развитието на обществения живот в община Павликени, направете като мен.

СПАСЕТЕ ПАВЛИКЕНИ, НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ „КМЕТО“ ЗА СЛЕДВАЩ МАНДАТ!

АНОНИМЕН