Начало Новини Илийка Иванова, кандидат за общински съветник

Илийка Иванова, кандидат за общински съветник

832
Илийка Иванова
Илийка Иванова

Илийка Иванова, директор на Дирекция „Бюро по труда” в Павликени, е на четвърта позиция в листата на ПП ГЕРБ. Тя е на 48 години, магистър икономист. Омъжена е, има син. Член е на Управителния съвет на Дамски клуб – Павликени, координатор проекти на Сдружение „Младежка инициатива за Павликени”.

„Живея от 22 години в този град, надеждите ми са децата ни да се върнат тук, да задържим младите, да им създадем добри условия за живот, за развлечения. И да стане Павликени един европейски град с който да се гордеем“, казва Иванова, която е известна със своята активна обществена дейност. Като досегашен общински съветник, тя е била председател на Постоянната комисията по здравеопазване и социални дейности, както и на Комисията за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми в община Павликени, с чиято помощ две семейства се радват на своите рожби.

Като доказан професионалист в своята област, Илийка Иванова има експертен поглед върху пазара на труда в града и региона. Убедена е, че ако начело на общинската управа застане инициативен човек като кандидатът на ПП ГЕРБ а кмет Ваня Антонова, Павликени ще се развие като инвеститорски център, в който ще бъдат открити много нови работни места, ще бъде решен проблемът с младежката заетост, а нивото на заплатите ще се доближи до очакваните обществени очаквания.

„Хората в Община Павликени са много трудолюбиви и отговорни и заслужават да бъдат управляване от добри и отговорни политици, които да работят и защитават техните интереси!“, казва Иванова.

Нейната лична кауза и в живота, и в тази предизборна кампания, са младите хора. Като активист на двете неправителствени организации, тя участва в проекти по програмите „Еразъм +” и „Европа на гражданите”, които дават възможност на младежи от Павликени да пътуват на обмени със свои връстници по света.

„Най-голямото ми удовлетворение е да помагам на млади хора с по-малки финансови възможности да разгърнат потенциала си. За някои от тях това е възможност за пръв път да излязат зад граница, дори да пътуват със самолет, казва Иванова. Тя е убедена, че младежите от Павликени и региона трябва да се чувстват европейски граждани, защото са умни и талантливи. Политиката на ПП ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов за развитието на образованието и младежките дейности дават увереност на младите хора, че могат и са призвани да успяват“, убедена е Илийка Иванова.

Като жена и майка, тя е посветена на семейството си. В малкото свободно от обществени ангажименти време обича да чете, да пътува и да води дълги разговори със сина си Цветомир, който е в Испания, за да не се прекъсва силната връзка между тях. Нейна голяма слабост е племенникът ѝ Георги, който е на 8 години и е като нейно второ дете. Кулинарията ѝ е хоби, обича много да експериментира в кухнята и да радва близки и приятели със своите чудесни кулинарни изкушения.

Преференциалният ѝ номер в бюлетината е 104.