Начало Новини Здраве Медицински сестри и директор на ясла започват работа в МБАЛ – ...

Медицински сестри и директор на ясла започват работа в МБАЛ – Павликени

813
болница

Шест медицински сестри от системата на училищното образование и директорът на Детска ясла Павликени изявиха желание да започнат работа в МБАЛ – Павликени, съобщават от общината.

В условията на извънредно положение заради разпространението на коронавируса са преустановени учебните занятия в училищата, детските ясли и детските градини, а здравните кабинети в тях не осъществяват дейност. Затова в Кодекса на труда беше предвидена възможност, която позволява при необходимост работодателят да възлага на работника да извършва временно друга работа.

Министърът на здравеопазването изпрати препоръка до кметовете в качеството им на работодател на медицинските специалисти, работещи в детски ясли, градини и здравни кабинети в училища, да им възложат да изпълнавят дейност в лечебните заведения по територията на общината.

При разговор с представители на местната администрация служителите са заявили готовност да помагат в работата на общинската болница.

Очаква се управителят на МБАЛ – Павликени да предложи конкретните отделения, в които ще работят те. Ангажиментът ще е с продължителност 45 дни, а работното им време е съгласно основния им трудов договор.