Начало Новини Криминална хроника Мними строители от Павликени завлякоха селянин със 17 бона

Мними строители от Павликени завлякоха селянин със 17 бона

1134

Трима мними строители са задържани за това, че взели от възрастен селянин от монтанско 17,000 лева, но не извършили обещания ремонт на къщата му, съобщиха от МВР – Монтана.

Сигналът за измамата е подаден на 6 ноември в РУ – Берковица от 87-годишен жител на с. Гаганица. Той съобщил, че група лица, представящи се за строителни работници, са започнали строително ремонтни дейности – саниране и ремонт на покрива в имота му, за което заплатил сумата от около 17,000 лв.

Майсторите напуснали обекта без да довършат изцяло предварително договорения ремонт. Освен, че не завършили ремонта пишман зидарите оставили стареца и без капка от домашната гроздова, като по време на престоя му изчезнали 80 литра от алкохолната напитка.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия служители на районното в Берковица са установили 3-ма жители на община Павликени – на 32 г. и 44 г., които съпричастни към извършената измама. Противозаконно отнетата ракия е намерена в тях и иззета.

Тримата са задържани за срок от 24 часа в.

По случая е образувано досъдебно производство.