Начало Новини Инфраструктура Общината очаква отговор от МРРБ и АПИ за изграждането на обходен път...

Общината очаква отговор от МРРБ и АПИ за изграждането на обходен път на града

662
знак

Община Павликени очаква отговор от Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за изграждането на обходен път на града. Писма за това са изпратени до институциите преди около 2 месеца, а „кмето“ Манолов настоява за лична среща с министър Петя Аврамова.

Пред журналисти във Велико Търново той припомни, че строежът на 4-километровата отсечка е започнал още през 1982 година. Положени са основи на 3/4 от пътя, има изграден и надлез над жп линията София – Варна, но след това дейностите спират и плановете са загубени.

„Вероятно ще трябва нов проект, защото нормите за проектиране са се променили и днес те трябва да отговарят на европейските изисквания. Мисля, че ще са нужни много малко средства за това, което искаме и няма защо държавата да ни ги отказва“, посочи още „кмето“.

Целта е трафикът от товарни автомобили, който ще се засили след изграждането на автомагистрала „Хемус“ да бъде изнесен от общинския център. Градоначалникът обясни, че той и сега създава проблеми на гражданите, а след като се засили неприятностите щели да станат още повече.

„Единствените кариери за трошено-каменна фракция са югоизточно от Павликени. Няма от къде да се доставя материал освен от Русаля, Хотница и Вишовград“, каза „кмето“ и призова за бързи действия от страна на отговорните институции.