Начало За Забава Осмомартенско веселие в с. Димча

Осмомартенско веселие в с. Димча

1402

Един от най-красивите пролетни празници, както  в календара на много държави по света, така и у нас, е 8-ми март. На този ден жените имат удоволствието да се радват на по-голямо внимание от обичайното. Те биват поздравявани по всевъзможни начини, получават подаръци и цветя, събират се за да отпразнуват този ден от годината празнично с много веселие. Така се случи и в нашето малко село Димча.

По инициатива на НПО „Бъдеще за Павликенския край”, в салона на читалището бе организиран общоселски празник. Организаторите се постарахме да създадем празнична обстановка, като поставихме тематична украса, подредихме масите като за празник, поканихме рок-група и осигурихме записи на българска народна и популярна музика.

Всяка дама получи ръчно изработена картичка с послание за много радост и сладост в живота. Подредена бе кулинарна изложба на сладкиши, в която се включиха девет дами и един господин. Всички участници получиха грамоти за участие, тъй като изложбата нямаше конкурсен характер, а на вкусовите ѝ качества успяха да се насладят всички повече от 60 присъстващи. Сладките изкушения бяха раздадени като десерт.

Три красиви момиченца рецитираха стихове за майката и бабата.

За градуса на настроението заслугата е на земеделските производители г-н Георги Мирчев и братята Кольо и Иван Славови, които осигуриха алкохолните напитки за празника.

Салонът се изпълни с веселие и положителни емоции. През тези няколко часа, ние бяхме заедно, обединени от желанието да се чувстваме добре, без значение на възраст, етнос или политическа принадлежност. И наистина се чувствахме добре. Надяваме се и в бъдеще да е така. Ще се стараем с всички сили да го постигнем.

Благодарим на всички, които уважиха празника и помогнаха той да се превърне в едно толкова приятно преживяване.

Инициативен комитет при НПО „Бъдеще за Павликенския край” с. Димча