Начало Спорт Павликенчани отпаднаха за Купата на АФЛ

Павликенчани отпаднаха за Купата на АФЛ

724

Тимът на ОФК “Павликени” приключи полусезона със загуба във Враца от местния “Академия Ботев” с 4:0. Мачът бе зонален четвъртфинал от турнира за купата на Аматьорската футболна лига.
Съставът на домакините е изграден от млади футболисти от школата на “Ботев” (Враца), които са лидери в местната областна група. Двубоят се игра на терена на стадион “Христо Ботев”, който обаче бе много тежък заради падналия обилен дъжд.

Врачани се приспособиха по-добре към наводненото тревно покритие и заложиха на центрирания и дълги подавания, докато гостите опитваха да разиграват и това не им донесе успех. Първите две попадения за домакините бяха автоголове на Красен Славчев и Янислав Илиев след центрирания. Камен Каменов и Николай Методиев добавиха още два, докато павликенчани пропуснаха своите положения и мачът приключи при 4:0 в полза на “Академия Ботев”.

Съперник на полуфинала на врачани ще бъде “Севлиево”.

Мачът бе последен за павликенчани през тази година. В петък ръководството на клуба даде официална вечеря на играчите, след което отборът бе разпуснат в почивка.