Начало Новини Инфраструктура Протестна подписка с искане да се довърши обходния път

Протестна подписка с искане да се довърши обходния път

599

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е внесена протестна подписка, подкрепена от 3,500 жители на общините Павликени и Сухиндол, за довършване на два километра и половина от обходния път на града, който да поеме тежкия трафик при строежа на автомагистрала „Хемус“.

Заместник регионалният министър Николай Нанков е поел ангажимент Пътната агенция да направи проектите за довършването на обходния път на Павликени, който беше започнат преди 28 години, пояснил „кмето“.

„При утвърден бюджет за 2020 г. такова строителство не е предвидено. По неговите думи до два-три месеца ще имаме готов, одобрен технически проект. Това е изцяло републикански път“.

До Павликени са трите кариери, от които ще се добиват инертните материали за строителството на магистрала „Хемус“ в района, въпреки неодобрението и недоволството на местните жители в близост до кариерите.

„Без този обходен път също ще преминават техните превозни средства през града и редица други неудобства и дори опасности за живота на жителите на Павликени“.