Начало Спорт Футбол „Спартак“ (Плевен) се завърна във Втора лига след разгром над „Павликени“

„Спартак“ (Плевен) се завърна във Втора лига след разгром над „Павликени“

765

ОФК „Спартак Плевен“ спечели промоция за Втора лига два кръга преди края на първенството в Северозападната трета дивизия. Плевенчани постигнаха разгромна победа с 5:0 над ОФК „Павликени“ и събраха 73 точки, със 7 повече от преследвача си „Янтра-Габрово“. Габровци също биха убедително 6:0 при гостуването си на „Локомотив“ (Мездра), но и в двата преки двубоя паднаха от „Спартак Плевен“, така че остават в подножието на върха.

Още в 3-ата минута играчите на „Спартак Плевен“ поведоха в резултата с точно изпълнена дузпа от Цветан Петров. В 15-ата Ивайло Върбанов удвои, а пак той направи 3:0 в 4-ата минута на второто полувреме.

Любомир Тодоров оформи разгрома с 4-и гол в 77-ата минута, а Преслав Антонов фиксира крайното 5:0 четири минути преди края на мача.

Така „Спартак Плевен“ е третият нов член на второто ниво на българския футбол след шампионите на Североизточната група „Спартак“ (Варна) и на Югозападната „Хебър 1918“ (Пазарджик). Не е ясен още победителят на Югоизток, където „Нефтохимик“ и „Созопол“ се съревновават. „Шейховете“ водят с 5 точки преднина два кръга преди края и в петък, 24-и май, могат да отпразнуват промоция, ако победят „Левски“ (Карлово) като гост.

Има вероятност „Верея“ да не получи лиценз за Втора лига. Такъв сценарий може да доведе до даване на шанс и на подгласниците в Трета лига.