Начало Новини История С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци в Павликени бяха...

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци в Павликени бяха отбелязани 143 години от гибелта на Христо Ботев

910

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 143 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

На официалното поклонение пред паметта на загиналите за свободата на България присъстваха „кмето“ на Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Ваня Антонова, общински съветници, общественици и гости. На площад „Свобода“ бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев, предадоха от общината.

Поклонението започна със заупокойна молитва, отслужена от компрометирания архимандрит Георгий в памет на героите, коят бе последвана от поредната евтина и купешка кметска реч.

Делото на Ботев и загиналите за България и споменът за тях остават в сърцата ни, непокварени от популизма, демагогията и театралниченето на тъжните актьори на червената павликенска общинска сцена.

Слава и вечна памет на загиналите!