Начало Спорт „Янтра 2019“ слезе от първото място след загуба от „Павликени“

„Янтра 2019“ слезе от първото място след загуба от „Павликени“

672

Отборът на „Янтра 2019“ допусна втора загуба за сезона в Северозападната Трета лига и слезе от първото място в класирането, което си беше осигурил с победата над „Севлиево“ преди седмица. В среща от 10-я кръг на първенството габровският тим отстъпи на стадион „Христо Ботев“ на коравия тим на офк „Павликени“ с 0:1.

Единственото попадение в срещата падна в 62-та минута и негов автор беше бившият играч на габровския тим Стефан Гинчев. Той се разписа с глава след ефектно отиграване до тъча и добро центриране на Красен Трифонов.

В отсъствието на напусналите Пламен и Християн Кожухарови, Мартин Ангелов изведе отбора на „Янтра 2019“ с капитанската лента. През първата част двата състава не сътвориха нищо интересно на терена. „Янтра 2019“ имаше възможност да поведе в 41-та минута, но диагоналният удар на Стефан Иванов мина покрай вратата на Венцислав Димитров. В 42-та пък Християн Василев опита удар от дистанция, но той беше слаб и не затрудни стража на гостите. В края на полувремето заради контузия играта напусна Иво Георгиев, който беше заменен от юношата Дани Куцилев. 

След почивката играчите на Димитър Тодоров бяха по-активни и това доведе до попадението на Гинчев в 62-та минута, който успя да се измъкне точно от опеката на играещия на нетипична позиция Дани Куцилев. Преди това удар на Йорданов Йорданов беше отразен от вратаря на „Янтра 2019“ Христо Лалев, а Цветомир Додуров тресна греда след изпълнение на корнер. Веднага след това габровският тим организира контраатака и Християн Василев намери Христо Цонев на чиста позиция в наказателното поле, но младокът не успя да нанесе добър завършващ удар и изпрати топката в страни от вратата. В последните минути на мача домакините опитаха натиск в търсене на изравнително попадение, но до реална заплаха за вратата на гостите не се стигна.

„Най-после счупихме каръка след серията равенства“, сподели треньорът на „Павликени“ Димитър Тодоров след втората поредна победа на тима му в първенството. Наставникът на „Янтра 2019“ Николай Василев пък определи загубата, като закономерна, на фона на показаното от отбора му в мача. „Определено играхме слабо днес. Нямаше я нужната агресия, имаше доста брак в отиграванията и като цяло не изиграхме мача по начина, по който трябваше да го изиграем. Не смятам, че „Павликени“ са ни затруднили с нещо, просто ние не показахме нужната игра. Общо взето се победихме сами днес. Определено беше една тежка седмица за отбора. Случиха се неща, които не са в моята компетенция да ги коментирам, но не трябваше да се случват. В крайна сметка братя Кожухарови избраха да поемат по друг път и ние няма какво да направим освен да приемем тяхното решение. Сигурно това е повлияло и на отбора това тяхно решение, защото те са добри футболисти и бяха водещи фигури в отбора, но категорично това не е оправдание за загубата ни.“, коментира Василев.

Останалите резултати от кръга:

  • Локомотив 1927 (Дряново) – Ком (Берковица) 4:2
  • Дреновец (Дреновец) – ОФК Локомотив (Мездра) 1:0
  • Ювентус 95 (Малчика) – Севлиево (Севлиево) 1:2
  • Вихър (Славяново) – Академик (Свищов) 3:1
  • Партизан (Червен бряг) – Трявна (Трявна) 3:0
  • Първа атомна (Козлодуй) – Бдин 1923 (Видин) 3:1

В 11 кръг ОФК „Янтра 2019“ ще гостува на „Локомотив“ в (Мездра).