Начало Новини Култура Валентин Михов представи автобиографичната си книга „В играта на живота”

Валентин Михов представи автобиографичната си книга „В играта на живота”

1707

Първата си автобиографична книга „В играта на живота” представи пред читателите в Павликени Валентин Михов, бивш президент на ЦСКА и БФС и футболист на ФК „Червено знаме“ – Павликени.

В залата на Общински съвет Павликени си бяха събрали много радетели на спорта в града, настоящи спортисти и приятели на автора от 1979г., когато е бил част от отбора на павликенския футболен клуб.

„Случайно или не, съм единственият човек в Европа, който е минал по цялата йерархия на футбола, каза Михов. Малко софиянци са вземали от Павликени съпруга, но аз успях – 40 години ще направим скоро. Щастлив съм с един верен човек до себе си. Такива верни приятели съм имал и в цяла Северна България“, започна разговора Михов.

Той разказа за годините си в Павликени, за възпитанието и ценности в живота му, за кариерата му във външната търговия и професионалния футбол. „Димитър Пенев беше човекът, който ме покани във футбола. Без да ме познава никой в ЦСКА, влязох в най-трудните години на моя любим отбор. Направих някои ходове, които и досега се помнят. Винаги в работата си съм работил със стратегия“, каза Валентин Михов. Той разкза и за годината си в Павликени. „Щастлив съм, че съм играл футбол с такива футболисти като Топузов, Венци, Димитър Цеков, Сако, Алито, Колето беше халф. Един много добър треньор – Харалампиев, преди това – Лазар Панчев. Играхме една година. Сублимен момент беше, когато „Етър“ трябваше да влиза в „А“ група и ни наредиха по партийна линия да паднем… Ние се опълчихме да не се дадем. Мразя да ми заповядват! Завършихме 0:0 и се гордея, че Павликени има такъв отбор с такъв треньор, които не се поддаваме на натиск“, разказа Михов.

Автобиографичната му книга „В играта на живота” е написана в съавторство с журналиста Георги Атанасов. След края на разговора Валентин Михов дълго раздава автографи на павликенските си приятели.

Той беше удостоен с почетен плакет от домакина – кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.