Начало Спорт Плуване Инж. Емануил Манолов: „Следващият Майкъл Фелпс ще започне кариерата си в новия...

Инж. Емануил Манолов: „Следващият Майкъл Фелпс ще започне кариерата си в новия басейн на Павликени!“

2900

Спортен комплекс, включващ покрит плувен басейн, кортове и игрище беше открит днес в Павликени. Първи в новия басейн плува младият талант Антъни Иванов, носител на два национални рекорда и шести от световното първенство в Сингапур, специален гост на церемонията.

„Следващият Майкъл Фелпс ще започне кариерата си в новия басейн на Павликени!“, каза кметът инж. Емануил Манолов преди прерязването на лентата на новите обекти. Кметът на община Павликени подчерта, че покрития плувен басейн е  бижуто сред новите спортни обекти в града. „Той е модерен, съвременен и съизмерим с такива в големи областни градове в страната“, каза градоначалникът. „Днес се радваме на възможността да подарим на хората от всички възрасти в Павликени модерна сграда, оборудвана с всичко нужно за активно спортуване“, каза инж. Манолов

Антъни Иванов
Антъни Иванов

Лентата на новия спортен комплекс в Павликени прерязаха Веселин Стефанов, световен шампион по водно спасяване, младата спортна надежда на България в плуването Антъни Иванов, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, почетният гражданин на Павликени и многократен  републикански шампион по плуване Николай Ганев  и изпълнителният директор на „Калистратов – Инфра ДЗЗД“ Павел Калистратов.

Спортният комплекс е изграден по проект „Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени“. Това е най-мащабната спортна инфраструктура, изпълнявана с европейски средства в общината. Основната цел на проекта е да осигури устойчиво развитие на община Павликени, да повиши жизнения стандарт на населението и подобри селищната среда. Договорът за безвъзмездната финансова помощ между община Павликени и ДФ „Земеделие“ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ на стойност 6,915,134 лева е подписан на 27 ноември 2012 година, а първата копка на обекта е направена на 2 октомври 2014г.

Инж. Манолов благодари на всички, допринесли за реализацията на проекта и най-вече думите на благодарност бяха отправени към изпълнителите, строителите от „Калистратов – Инфра ДЗЗД“, заради добрата организация, качество и коректност.

Архимандрит Георгий отслужи молитва за безаварийно функциониране на обекта. След като присъстващите разгледаха покрития плувен басейн, младата плувна надежда на България Антъни Иванов преплува два пъти централния воден коридор на басейна, а архимандрит Георгий го благослови да стане олимпийски шампион.