Начало Новини Криминална хроника Рецидивистът от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак

Рецидивистът от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак

3031

Печално известният циганин рецидивист и пишман бабаит от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак, за който се знае, че е въстанал роб срещу римляните и водач на посечен бунт.

39-годишният познайник на полицията предявил претенцията си веднага след като бил освободен след два месеца престой в ареста. Той веднага депозирал искова молба до Районния съд в Павликени, а делото му за промяна на малкото име е насрочено за началото на ноември. За тогава трябва да си кажат думата прокуратурата и общината, а самият заявител иска от Националната следствена служба във Велико Търново справка за образувани, приключили и неприключили досъдебни производства срещу него, както и за повдигнати обвинения.

В молбата си до Темида, циганинът с дебело криминално досие е изтъкнал, че иска да си смени името на Спартак Германов, защото така бил познат в обществото и хората не го разпознавали като Златко. Според него разминаването в имената, с които е записан и имената, с които е познат в обществото, създава редица неудобства. Името на човека имало за цел „да индивидуализира личността му в обществото и в социалния живот“, твърди още пред Районния съд Германов. Той уточнява, че иска да се промени и фамилията му, която за сега остава същата.

„Съдът в Павликени не е длъжен да промени името на бабаита и за разлика от други съдилища в областта тук често се отказва на такива искания, ако лицето не може да докаже убедително, че промяната е наложителна“, коментират юристи.

Циганинът Златко Германов бе арестуван след жесток побой на сервитьорка в Павликени, а саморазправата бе заснета от охранителна камера.

Освен това той заплашваше земеделски производители да му дават пари, защото бил Сатаната и щял да им вземе душите…