Начало Новини Бебе кенгуру албинос стана атракция в зоопарка на Павликени

Бебе кенгуру албинос стана атракция в зоопарка на Павликени

480

Новородено кенгуру албинос се превърна в голяма атракция за деца и възрастни в зоопарка на Павликени. Майката на малкото също е албинос.

Преди месец служителите в зоокъта забелязват, че бебето се подава от торбата на майката.

„Имаше един момент, когато внимателно заглеждах Деси и видях движение в корема ѝ и разбрах, че е бременна“, казва управителят на зоокъта Сезаин Мехмедов.

Той уточни, че първоначално не са знаели, че бебето също е албинос като майка си. Това се разбрало, когато се появило окосмяването му.

„Семействoтo кенгура се справя много добре, само мъжкият е станал малко по-агресивен, откакто се е появило малкото, защото иска да го защитава, но засега всичко е наред“, казва домакинът на зоопарка Красимир Тодоров.

Сред любимите деликатеси на кенгурата са клонките от слива и люцерната, разказа Тодоров.

„Върху малкото и майка му се осъществява ежедневен контрол. Нормално е засега бебето да проявява повече генетични белези на майката, но впоследствие ще се появят и такива на бащата“, каза ветеринарят Божидар Тумбелешков.

До осмият месец бебето ще остане в торбата на майката, но се очаква много скоро да излезе, казва Тумбелешков, според когото в момента малкото е на шест месеца.