Начало Новини Криминална хроника Обезумели цигани щурмуват и унищожават спешното отделение на болницата в Павликени

Обезумели цигани щурмуват и унищожават спешното отделение на болницата в Павликени

8700
болница

След като 47-годишен мъж и 46-годишена жена, и двамата от Павликени, загиват на място при катастрофа в Унгария на 26 август, на главен път М16, в района на граничен пункт Райка-Оросвар, вчера телата им биват пренесени до града. Тяхна роднина – възрастна жена, се оказва в нужда от спешна медицинска помощ, вероятно от преживения шок, след като вижда мъртвите тела.

Около 21:00 ч. на 1 септември същата жена е приета в спешното отделение на болницата в града, където дежурният медицински екип я произнася „починала“.

Дотук добре, на починалите – лека им пръст; на загубилите близките си – съболезнования…

След като получават неприятната новина обаче, 20-те цигани, придружаващи жената, нахлуват в спешното отделение и след като разбират, че лекарите не са чудотворци и не могат да върнат към живот вече починалата, опустошават отделението, като към края на атаката броят на вилнеещите цигани в болницата достига около 100.

Водачът на беснеещата циганска паплач е 42-годишния циганин М. А., брат на загиналия мъж в Унгария.

Към момента няма данни за посегателство над персонала на болницата.

Разбираемо е да се скърби, разбираемо е да се жали, но да атакуваш лекари и да унищожаваш спешното отделение на болницата в града, в който паразитираш е дивашка проява на изверги, които държавата и кметът ни продължават да хрантутят (интегрират)…

Това не е първото нападение над здравни работници от цигани в града. По време на коледните и новогодишни празници на 2016, цигани нападат, удрят и ритат линейка на същата болница в града.

Очакваме допълнитела и уточняваща информация, която ще публикуваме своевременно.