Начало Новини Политика Цветан Цветанов във Велико Търново: ГЕРБ ще постигне категорична победа над популизма...

Цветан Цветанов във Велико Търново: ГЕРБ ще постигне категорична победа над популизма и омразата

1082

Убеден съм, че на 27 март сутринта ще говорим за стабилното правителство, което ГЕРБ трябва да направи след постигнатата изборна победа. Взели сме си поука от грешките и ще работим така, че да надградим постигнатото. Управление на ГЕРБ ще гарантира продължаването на европейското развитие на България. Това каза водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред повече от 2,500 жители на Велико Търново, които присъстваха на закриването на кампанията на ГЕРБ в старата столица. Той заяви, че ГЕРБ ще постигне категорична победа над популизма и омразата, които пропагандират политическите опоненти на партията. Според Цветанов мнозинство на ГЕРБ в 44-тото Народно събрание ще гарантира изпълнението на всички ангажименти, които политическата сила поема. „Няма да правим компромис с националната сигурност. ГЕРБ никога няма да управлява с БСП, ДПС и ДОСТ“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Силата на ГЕРБ е, че партията не разделя хората и общините на наши и ваши, изтъкна Цветан Цветанов. „Осигурихме възможност на кметовете във всяко населено място да се възползват от европейското финансиране. Благодарение на по-добрата събираемост, правителството на премиера Бойко Борисов успя да подкрепи регионите с допълнително целево финансиране. Когато помагаме на местната власт, помагаме на всички граждани на съответната община. Гарантираме развитието и сигурността на всички населени места на страната“, коментира той.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че в следващ управленски мандат ГЕРБ ще инвестира в образованието и здравеопазването. „Ще увеличим доходите и пенсиите на хората, чрез икономически растеж. Ще създадем справедливо и бързо правораздаване. Ще насърчаваме развитието на бизнеса и ще премахнем бюрокрацията. ГЕРБ дава реални решения за България и всички български граждани трябва да ни подкрепят с номер 11 в бюлетината“, призова Цветанов.

Водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново бе категоричен, че кандидатите, издигнати от най-голямата политическа сила са личности с безспорни постижения и доказани професионалисти. Той даде пример с кандидатите за IV МИР на БСП, които дори не са успели да съставят пълна 16-членна листа, а са регистрирали едва 13 души. „След 27-ми ще говорим само за работа, работа, работа“, заяви пред великотърновци Цветан Цветанов.

Областният лидер на ГЕРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов подчерта, че единствено правителството на Бойко Борисов е защитавало интересите на всички десет общини в областта и е помагало за целия регион. „33 милиона лева даде кабинетът „Борисов 2” допълнително към бюджетите на десетте общини. По времето на Орешарски тези средства бяха три пъти по-малко – 11 милиона лева и се отпускаха избирателно. Безработицата в областта при БСП беше 16%, при Бойко Борисов спадна до 5.7%. Днес във Велико Търново тя дори е под 2%”, обясни пред препълнената зала Даниел Панов. Той бе категоричен, че силното развитие на икономиката през последните две години се дължи главно на добрата политика, предвидимостта и стабилността през 2015 и 2016 година. „Днес Велико Търново е сред шестте водещи общини в България по икономически напредък”, поясни Панов.

Преди събитието Цветан Цветанов бе посрещнат на входа на залата от дамите от великотърновския хор „Търновград“, които му пожелаха категорична победа на изборите. Водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново пое ангажимент да бъдат осигурени средствата, необходими за участието на формация в Международния хоров фестивал, който предстои да се проведе в гръцкия град Катерини.