Начало Спорт Футбол Гол от дузпа донесе победа за ОФК „Павликени“

Гол от дузпа донесе победа за ОФК „Павликени“

1410

ОФК „Павликени“ се върна на победния път, като взе успех с 1:0 у дома срещу „Трявна“. Двата отбора направиха равностоен мач, в който домакините измъкнаха победата с гол от дузпа в края на първата част.

Началото бе равностойно и с поделено надмощие, като и двата отбора удариха по една греда. За домакините това стори игралият като външен халф Димитър Цонев с удар отблизо. В 44-ата минута след шут на Борислав Иванов топката срещна ръката на защитник в пеналта и последва дузпа. От бялата точка голмайсторът на тима Димитър Кушев бе безпогрешен – 1:0.

Павликенчани наложиха превес в първите минути след почивката, но не стигнаха до втори гол. Влезлият като резерва Тодор Чирпанов отправи удар от въздуха, Кушев също имаше възможност да вкара с глава. След 65-ата минута „Трявна“ пренесе играта напред и потърси изравняване, като също създаде две чисти положения, но до гол не се стигна.

„Доволни сме от победата с оглед на кадровите ни проблеми. „Трявна“ е труден отбор, който води редовни тренировки и логично ни затрудни в последните минути“, обобщи треньорът на „Павликени“ Петков.