Начало Новини България Далаверата „Джемкорп“ не е прекратена

Далаверата „Джемкорп“ не е прекратена

309

Документи доказват, че Кирил Петков е дал цялата ни енергетика на концесия, далаверата „Джемкорп“ не е прекратена.

Служебният министър на енергетиката трябва да отговори дали са автентични документите за „Джемкорп“, получени по официален ред.

Убеден съм, че хората в „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ дори не знаят за тези далавери. Кирил Петков каза при Цветанка Ризова, че меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен. Това е лъжа.

Все още има достатъчно голяма група в обществото, която вярва на „промяната“. С всеки ден това, което ще разбират за тях, ще им намалява доверието.

Нашите избиратели искат да има и хартия. И децата вече не вярват на приказките им от типа „мафията искала да се върне“.

Площадната демокрация стана модерна. Само преди няколко седмици ги победихме на изборите – по техните правила, с техните флашки, машини и Изборен кодекс.

Избори ще има след четири години. Какъв е този панически страх, че някой може да Ви вземе флашката?

ПП и ДБ поискаха временна комисия за Изборния кодекс. Ако не са я внесли, готови сме да сме съвносители с тях. Ще направим една временна комисия, ще ѝ дадем една седмица срок. Цяла седмица в парламента ще седнат представители на парламентарни групи и IT-специалисти, които да могат да проверят всичките съмнения във флашките и кода, и да ги решат. Решаваме и действаме.

„Промяната“ тласкат държавата към по-голям хаос. Днес пак е обстрелвана ядрената централа в Запорожие. В тази ситуация рискуваме да останем без парламент! А той работи прекрасно.

Хаджигенов, Бабикян, Мая Манолова – народът ги отхвърля на три-четири избори подред. Защо една малка група определя какво трябва да става в държавата? България не е площадна демокрация. Народът решава кой да управлява държавата на избори.

Ние осигурихме парите за машините, а ЦИК проведе конкурса. Щом искаме стопроцентово машинно гласуване, да вземем машините от САЩ. Или съответно този код, този софтуер, да го вземе държава и да бъде съхраняван. Да се създаде Агенция по киберсигурност, за да не могат вълшебните хакери да повлияят на вота.

Хората искат хартия. Голяма част от тях. И затова във всички държави я има. Тогава няма да настояваме машините да бъдат превръщани в скенер. Няма как да се съгласим, че ще им остане далаверата. Добре е да има крачка назад и да се изслушаме.

Без редовно правителство през зимата нито едно решение няма да може да се вземе. Не искам нестабилна държава. Днес излиза информация – една пета от доходите на хората са заминали заради инфлацията. Трябва да можем да продължим поне в парламента да работим. Дори бюджетът няма да се удължи, ако всички излезем от парламента. Това ли искаме? Хората искат правителство и парламент, които да им решат проблемите.

.

Бойко Борисов