Начало Новини Образование Двама студенти станаха областен управител и зам. областен управител във Велико Търново

Двама студенти станаха областен управител и зам. областен управител във Велико Търново

1184

Веско Мънков – студент по Публична администрация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, зае за един ден длъжността областен управител в националната инициатива „Мениджър за един ден“ по договор между Областна администрация Велико Търново и Джуниър Ачийвмънт България.

Двете страни обединяват усилията си за популяризиране и развитие на възможностите за сътрудничество между бизнеса и образованието и включването на „учене чрез практика” в обучението по бизнес, икономика и предприемачество за всички млади хора в България. На делова среща при областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и неговия заместник Камен Алексиев бе представена институцията „областен управител“, ролята ѝ на регионално ниво и отговорностите, които произтичат от нея.

Веско Мънков заяви своите интереси в областта на управлението на държавни структури и стопанското управление и по-късно през деня придружи областния управител в Арбанаси, където се провежда семинар на Асоциацията по общински гори.

Заместник областният управител Камен Алексиев посрещна и студентката Синтия Христова изучаваща също Публична администрация във ВТУ, която изпълняваше функциите на заместник областен управител за един ден.

Областният управител връчи на студентите документ, удостоверяващ включването им в програмата „Мениджър за един“. През целия ден по предварителен план бе заложено те да се запознаят с работата на двете дирекции в областна администрация Велико Търново.