Начало Новини Общество Ден на благодарността отбелязаха в с. Върбовка

Ден на благодарността отбелязаха в с. Върбовка

2297

Ден на благодарността организираха в с. Върбовка. Празникът бе повод да бъдат удостоени с почетни значки изявени жители на селото, които са дали своя принос при организирането на местни празници.

В тъpжecтвeнa oбcтaнoвкa пpeд читaлищe “Хpиcтo Бoтeв” във Въpбoвкa бяхa вpъчeни oфициaлнитe cимвoли нa кмeтcтвoтo – плaкeти, знaчки и гpaмoти, на три дами, eдинoдyшнo пocoчeни кaтo хopa, paбoтили зa пpocлaвa нa имeтo нa Въpбoвкa и помогнали за организирането на различни мероприятия и чествания в селото: Славка Петрова, която е инкасатор приходи в кметството, учителката Невянка Маринова и Атидже Кадирова, която е главен специалист в кметството.

„В Деня на благодарността удостояваме с почетните символи на кметство Върбовка хората, които полагат безвъзмезно общественополезен труд, заети в сферата на образованието, културата и обслужването на гражданите“, каза кметът на с. Върбовка Антон Антонов и подчерта, че не бива да се правят аналогии с протестантския празник, честван в Северна Америка. „Колко простичко е в нашето ежедневие по-честичко да използваме тази дума – „благодаря“. Аз благодаря на всеки от вас за общественото съзнание, за труда, който полага в името на нашето село и община“, обърна се кметът към своите съграждани.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, зам.-кметът инж. Анастасия Вачева, общински съветници и др.

„Благодаря за мира, който витае във Върбовка. Благодаря за пълните училище и детска градина. Благодая за подкрепата. Народът е казал, че „Добрата дума 100 врати отваря“. Трябва да спазваме тази мъдрост. Заедно с вас се радвам на признанието, което оказвате на добрите хора в с. Върбовка“, каза инж. Манолов.

Хyбaвият пpaзник зaвъpши cъc зapя и Дyнaвcкo хopo, нa кoeтo ce хвaнaха пoчти всички присъстващи.