Начало Новини Политика Десетки жители и кметове от община Павликени посетиха приемната на народния представител...

Десетки жители и кметове от община Павликени посетиха приемната на народния представител от ГЕРБ – Станислава Стоянова

1546

Малкото средства, които община Павликени отпуска като бюджет на кметствата, лошото състояние на инфраструктурата вътре в населените места, силно амортизирана водопроводна мрежа и липса на канализация или отводнителни съоръжения, са част от проблемите, които поставиха кметовете от общината пред народния представител от ГЕРБ д-р Станислава Стоянова, информираха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата, инициирана от тях, те запознаха Стоянова с някои предложения, които искат да бъдат включени в разработвания от Сдружението на кметовете и кметските наместници от област Велико Търново проект за промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация, чиято цел е да гарантира по-голяма финансова самостоятелност на кметствата.

Депутатът от най-голямата парламентарна група пое ангажимент, след като проектът е готов, да предприеме необходимите стъпки той да бъде представен на съответните комисии в Народното събрание. По време на срещата бе обсъдено и лошото състояние на коритото на река Росица и амортизацията на съоръженията на Напоителни системи, които предизвикват наводнения и вдигане нивото на подпочвените води, които наводняват домовете на хората.

Десетки жители на Павликени и околните села посетиха приемната на народния представител, която започна веднага след срещата с кметовете от общината.

Хората представиха много лични проблеми, но бяха поставени и проблеми, свързани със законодателството в страната. Един от най-сериозните обсъждани въпроси бе предстоящото закриване на училището в село Караисен. Д-р Станислава Стоянова пое ангажимент да се запознае щателно със случая и да провери за възможности закриването да бъде предотвратено, тъй като ако това се случи ще се засили процесът на обезлюдяване на населеното място, а на учениците ще се налага да пътуват почти 40 километра, в двете посоки, до училища в Павликени.

Поставен бе и въпросът за лошото състояние на пътя Павликени – Батак – Караисен, който е част от националната пътна мрежа. Народният представител от ГЕРБ увери местните жители, че знае какво е състоянието на пътя. Тя каза, че следи внимателно развитието на казуса и е запозната със становището на Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. Станислава Стоянова заяви, че поема ангажимент да съдейства за намиране на средства за пътя, но призова гражданите да изчакат да приключи изработването на технологичния проект за ремонт на участъка, тъй като въз основа на него ще се определи размера на средствата, необходими за преасфалтиране на пътя.