Начало Новини Благотворителност Десетокласник от Павликени направи сайт, за да помогне на болния си брат

Десетокласник от Павликени направи сайт, за да помогне на болния си брат

1267
Христо Христов
Христо Христов

Десетокласник от Павликени трогна социалната мрежа със зов за помощ. Христо Христов е направил сайт за набиране на средства в помощ на по-малкия му брат, който страда от тежко заболяване.

Тошко, по-малкия брат на Христо, страда от синдрома на Нунан и детска целебрална парализа. Преди години семейството се отказва от безплатната рехабилитация, която им се полага, защото не давала очаквания резултат. Доверили се на рехабилитатор, който в продължение на шест години ги посещава в дома им и успява да вдигне момчето на крака.

Но има опасност развитието му да спре, тъй като семейството изнемогва и не може да отделя по 600 лв на месец за рехабилитация. Заплатата на бащата, инвалидната помощ на майката и малкия син, детските – това са парите, които определят бюджета на семейство Христови, около 1000 лева на месец. Но ипотеката, консумативите, лекарствата и храната поглъщат почти всичко.

На Христо Христов му хрумва идеята да направи сайт за набиране на средства. След 7 часа труд, без задълбочени познания в областта на компютрите, сайтът е готов. „В последно време е много трудно да заделят родителите ми пари за толкова важната рехабилитация. А на мен ми е много трудно да ги гледам и не мога да им помогна с нищо”, завършва емоционалното обръщение на десетокласника.

Зовът за помощ на Христо кара родителите му да се чувстват горди.