Начало Новини Образование Екскурзията до Плиска на VIIIв клас, ПГАТ „Ц. Церковски“

Екскурзията до Плиска на VIIIв клас, ПГАТ „Ц. Церковски“

1497

Екскурзията, с която нашият клас беше награден за най-малко неизвинени отсъствия, беше едно незабравимо преживяване.

Още от сутринта си пролича, че това ще е едно невероятно приключение. Събрахме се в центъра на града, направихме проверка, настанихме се в автобуса и потеглихме. Не мога да разкажа, нито да опиша емоциите, които ни съпътстваха през тричасовото пътуване. По пътя направихме кратка почивка и отново потеглихме.

Не след дълго се озовахме в Плиска. Първата ни спирка беше в „Дворът на кирилицата“. Дворът и музеят към него бяха вдъхновяващи. Те оставиха хубав спомен в мен. Направихме си снимки с восъчните фигури на българските владетели.

След това посетихме останките на Първата българска столица. Музеят там ни показа част от величието на нашите деди.

Посетихме и Голямата базилика в близост до останките на двореца. Макар и не възстановен напълно, той ни показа величествения дух на предците ни.

След този вълнуващ досег с миналото ние се запътихме към настоящето. Спряхме в центъра на Плиска, където хапнахме добре и си поговорихме за изминалия ден. След това потеглихме отново към Павликени. По време на пътя ние си говорихме, пяхме, смяхме се и най-важното, сближихме се като клас. С пристигането ни завърши един ден, изпълнен с вълнуващи преживявания.

 

Иван Миронов – VIIIв клас