Начало Новини Криминална хроника Емил Брунков пое временно полицията в Павликени

Емил Брунков пое временно полицията в Павликени

1711
полиция

48-годишният началник на Охранителна полиция Емил Брунков пое временно управлението на полицията в Павликени. Той е родом от Левски и там е служил на МВР като инспектор в Детска педагогическа стая. Работи в системата от 1999 г. През 2010 г. е преместен в Павликени, където е полицейски инспектор. Година по-късно поема група „Охранителна полиция“. Главният инспектор е женен, с две деца, а хобито му е лов.

Временното назначение на шефския пост е заради неприключилите проверки в Районното управление на МВР в Павликени заради наливане на гориво от бензиностанция в пластмасови туби от служители. Поради неоказан контрол временно бе отстранен титулярът на поста гл. инспектор Иво Генчев.

В края на миналата година на неговото място бе пратен Мариан Лонгинов, прочут ловец на телефонни измамници и шеф на Криминална полиция в Горна Оряховица. Заради здравословни проблеми той вече е върнат на стария си пост в железничарския град. Дали Емил Брунков ще бъде новият полицейски шеф в Павликени, ще стане ясно вероятно през април, когато се очаква дисциплинарните проверки на Областната дирекция да приключат. Паралелно с това върви разследване и в Окръжна прокуратура, което още се бави заради куп експертизи.