Начало Новини България Ето кой е хирургът педофил, закопчан от ГДБОП

Ето кой е хирургът педофил, закопчан от ГДБОП

963
д-р Артур Полшиков

Хирург от Добрич, работил в районната болница в Павликени, е арестуван за детска порнография. Ударът е на ГДБОП.

Доктор Артур Полшиков, специализант в хирургичното отделение на болницата в Добрич, бе арестуван тази сутрин заради педофилия. Служители на ГДБОП изведоха с белезници медика от квартирата му в Добрич. Д-р Артур Полшиков, който е роден през 1968 г. е руски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ у нас. От няколко години е свалял детско порно. Твърди се, че освен на домашния му компютър, свалял е порно и на служебния в болницата. След ареста коли на ГДБОП бяха забелязани и пред болницата.

Д-р Артур Полшиков е роден през 1968 година в град Твер, Русия. Завършил е Тверския държавен медицински университет. Работил е като детски хирург в Кашинската централна районна болница и като ортопед-травматолог за Тверската детска областна болница.

У нас е работил в Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” Плевен, в районната болница в Павликени. В Добрич работи в Хирургичното отделение на МБАЛ-Добрич, дава дежурства и в Спешното отделение на болницата и в ЦСМП.

„Аз съм потресен. Преди 10 минути ми изпратиха материала по Вайбър и още не мога да повярвам“, бе коментарът на шефа на Спешното д-р Калоян Куртев предмедиите. „Специализант е в отделението от 3 години и половина. Не съм запознат с личния му живот“, бяха думите на Началника на отделението по хирургия д-р Попов.

„Не съм изненадан от нищо, което се случва в този град. Разбира се, не съм очаквал арест, не познавам личния му живот. Д-р Полшиков е специализант при нас от 1 декември 2016 г. Лекарите, които работят с него, казват, че е добър асистент и добър специалист“, заяви директорът на болницата д-р Светозар Байчев.

Д-р Артур Полшиков е задържан за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение.