Начало За Забава Събития Жители и гости на Павликени се забавляваха на Празника на яйцето

Жители и гости на Павликени се забавляваха на Празника на яйцето

2394

Хиляди жители на Павликени и гости на града се включиха днес в петото издание на Празника на яйцето. Събитието започна в 11:00 часа в централния парк на града, като водосвет отслужи архимандрит Георги Сотиров. Финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на общината инж. Емануил Манолов пожела на добър час на участниците.

На събитието присъстваха червеният народен представител Явор Божанков, заместник областният управител Ивета Кабакчиева, кметове и заместник – кметове на Сухиндол, Горна Оряховица, Стражица, директорът на РКИЦ – София Павел Журавльов. Богата музикална програма с водещ популярният Ники Априлов и много атракции радваха посетителите. Над 4,000 яйца осигури фирма „Хайпро – България“, която е спонсор за поредна година на кулинарния фест.

По традиция десетки блюда в кулинарно изложение бяха дегустирани и оценявани от жури с председател кулинарният спец Иван Звездев, като следобед ще бъдат излъчени победителите. Членове на пенсионерски клубове, на читалища, ученици от Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“, и майсторки от Павликени участваха с предястия, салати и цели композиции с яйца, със солени торти, кексове, вити баници и пити.

Щанд на Зоокът – Павликени пък представи около яйца от близо 40 вида птици, някои от които екзотични – африкански щраусова, нанду, ему, както и пъдпъдъчи, от паун, феникс, копринка, от токачки, та дори и от бойни петли. Яйцата бяха пресни и сварени и бяха раздадени на посетителите. За желаещите от зоокъта осигуриха селфи с щраус.

Безплатни омлети с гъби, кашкавал и сирене, както и палачинки с шоколад бяха раздавани на присъстващите. Пред щанда с цвъртящи тигани се виеше дълга опашка. На всеки празник се изяждат между 700-800 омлета, довери майстор- готвачът Елена Божанова.

Традиционните състезания между представители на местните власти отново бяха част от програмата. Най- пъргав кмет, който успя да отдели най-много жълтъци от белтъците, се оказа градоначалникът на Сухиндол Пламен Чернев. Последва състезание за най-добра аранжировка на плато с яйца и най-красиво нарязани яйца. В работилници малчуганите изработваха къщички за птици, екобижута, различни ястия.

Тази година беше разиграна томбола с награди смартфон и 48-инчов телевизор.

Тази година, след допитване сред тийнейджърите по училищата, кметската управа осигури участието на популярната изпълнителка Гери Никол.

30 гълъба бяха пуснати във въздуха и създадоха празнична атмосфера в парка.