Начало Новини Инфраструктура Жители на Горна Липница благодариха на депутатите от ГЕРБ за ремонта на...

Жители на Горна Липница благодариха на депутатите от ГЕРБ за ремонта на опасен път до Павликени

1261

Опасният пътен участък от републиканската мрежа между павликенските села Патреш и Горна Липница е пред завършване след ремонт. Двадесет километровата отсечка бе осеяна с огромни дупки и хората буквално се страхуваха да пътуват по нея. По това трасе обаче минават автобусите, извозващи учениците от три села до Павликени, това е маршрутът и на линейки и градски автобуси. Потърпевши жители на Горна Липница, както и самият кмет на селото сигнализираха за проблема по време на приемни за граждани на депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева.

След активност на народните представители, средства за проблемната отсечка бяха отпуснати от държавния бюджет, с постановление на Министерски съвет от 15 април тази година. С него правителството на Борисов одобри допълнителни разходи по бюджета на МРРБ и за друг път в тежко състояние в района – третокласната отсечка между Сухиндол и Павликени, чийто ремонт вече също върви към приключване.

В понеделник жител на Горна Липница посети областния офис на ГЕРБ, за да изкаже лично благодарности на депутатите от името на своите съселяни.