Начало Новини Криминална хроника Задържаха крадци на кемпер, искали на собственика откуп от €9K

Задържаха крадци на кемпер, искали на собственика откуп от €9K

1103
белезници

Задържани са крадци, които преди броени дни задигнали нова каравана от Павликени и след това изнудвали собственика да плати откуп от 9,000 евро. Потърпевшият алармирал полицията във Велико Търново и по случая незабавно били предприети действия.

„В петък беше проведена акция със съдействието на колеги от София и Пловдив. Извършителите, които са от Хасковска област, бяха локализирани в района на Пловдив. При спецоперацията бяха задържани три лица, а караваната, която е производство от 2016 г. бе открита край язовир „Искър“ без липси и повреди“, съобщи директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Той добави, че единият от извършителите е с криминални регистрации за противозаконно отнемане на автомобили. Ст. комисар Димитър Машов обаче отказа по-подробна информация, тъй като разследването по случая продължава.

През октомври на територията на Великотърновска област са извършени и кражби на два леки автомобила. През миналия месец в региона са регистрирани 215 криминални престъпления, които са със 75 по-малко от престъпленията за същия период през миналата година. 70 от злодеянията са разкрити.