Начало Новини Криминална хроника По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът задържа рецидивист, извършил поредна...

По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът задържа рецидивист, извършил поредна кражба

2563

По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 37-годишен рецидивист, извършил поредна кражба.

Асен А. е привлечен в качеството на обвиняем, за това че на  24.10.2016 г. в гр. Павликени, Великотърновска област, действайки при условията на опасен рецидив, отнел от владението на продавачка в магазин, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи: бутилка уиски „Black Ram”, шоколад „Милка”, 4 бр. кутии цигари, 3 кенчета “Coca Cola” и едни ментови бонбони „Winterfresh” на обща стойност 33.04 лв. – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. б  от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Лицето е осъждано и това деяние е извършено в условията на опасен рецидив, поради което съществува реална опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради което съдът взе  мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Определението подлежи на обжалване.