Начало Новини Инфраструктура Изнесени приемни в три общини на област Велико Търново за обезщетенията за...

Изнесени приемни в три общини на област Велико Търново за обезщетенията за АМ „Хемус“

204

Областна администрация във Велико Търново организира изнесени приемни в три общини, за да ускори изплащането на обезщетенията на собствениците на отчуждени имоти, които попадат в лотовете пети и шести на автомагистрала „Хемус“.

Над 4.6 млн. лв. са дължимите обезщетения за отчуждените частни имоти по трасето на автомагистрала „Хемус“ в общините Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени в област Велико Търново.

Изплатени са над половин милион лева, няма давност да получаване на парите, но процесът върви много бавно, затова областната администрация организира изнесени приемни в трите общини. Първата е в Сухиндол на 17 февруари, следва Полски Тръмбеш на 21 февруари и Павликени на 24 февруари.

На приемните от 10:30 ч. в сградите на съответната община ще се дават консултации на правоимащите граждани и организации, ще бъдат дадени насоки за правилно придвижване на процедурата и ще се оказва методическа помощ.

Желателно е правоимащите да носят всякакви документи, свързани с имотите, включително уведомителните писма от Пътната агенция.