Начало Новини Инфраструктура Инвестиции за над 16 млн. лв. очаква Павликени през 2019… И какво...

Инвестиции за над 16 млн. лв. очаква Павликени през 2019… И какво от това…

1290
Павликени

Милиони ще се налеят в Павликенско догодина. И какво от това – градът и общината загиват иконмически, културно и демографски.

До болка познатите корупционни схеми от неотдавнашните подобни инфраструктурни проекти в общинския град ще бъдат повторени и старата песен ще бъде запята на нов глас.

Ето какво гласи официалната пропаганда, разпространена по медиите.

Основата за сериозни инфраструктурни проекти беше положена в Павликени през 2018 г. Общината защити свои проекти за близо 16 млн. лв. и в следващите месеци предстоят първи копки по всички тях.

След като вече рехабилитира над 30% от общинската пътна мрежа, местната власт продължава амбициозната си програма. Договорено е финансиране от Програмата за развитие на селските райони по проект „Реконструкция и рехабилитация на четвъртокласна общинска пътна мрежа в община Павликени“ за 5,809,630.17 лв. без ДДС. Избран е и изпълнител, който да рехабилитира отсечките Сухиндол – Павликени – Върбовка и Павликени – Дъскот – Паскалевец – до границата с община Велико Търново. Общо почти 13 км. ще бъдат обновени, а първата копка предстои в началото на 2019 г.

Успоредно с междуселищните отсечки ще се работи и по улици в град Павликени. 1,882,512.71 лв. получи Общината за сериозния ремонт.

Проектът обхваща реконструиране на 4 улици – ул. „Стефан Караджа“, ул. „Илия Златев“, ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Васил Левски“, с обща дължина 2.,4 км.

Провеждат се тръжните процедури и за друг мащабен проект – „Реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа в населените места на община Павликени“. Цялата дейност ще струва 5,822,222.90 лв., за които Общината вече има подписан договор с ПРСР.

Вътрешна водопроводна мрежа в град Бяла черква и село Караисен ще бъдат рехабилитирани по проекта. Заложени са смяна на тръби на  водопроводната мрежа, нови връзки с крайни потребители, нови кранове и шахти за осигуряването на свързаност с отделните улици.

Общо 30.14 км вътрешна водопроводна мрежа в с. Караисен ще бъде ремонтирана. В град Бяла черква дължината на трасетата е 2.98 км. С реализирането на проекта рязко ще се намалят загубите на питейна вода, както и съществувалите до момента аварии. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.

Още нови придобивки ще има Павликени до края на 2019 г. Предстои реконструкция, ремонт и оборудване на сградите на СУ „Бачо Киро“ в града на стойност почти 1 млн. лв., както и изграждане на спортна площадка за фитнес на открито за близо 100,000 лв.

След като изгради детски площадки в дворовете на всички детски градини в града, Общината планира да кандидатства с проект за игрища и в двора на детската ясла. Средствата идват от проект „Красива България“.

През 2019 г. предстои отварянето на мерките и по местната инициативна група, която Павликени и Полски Тръмбеш съвместно създадоха. През изминалата година беше одобрена стратегията на сдружението, а очакваният бюджет по нея е около 800,000 лв.